Voorraadweergave op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 september kunnen vanwege onze open dag en kassaverandering niet up to date zijn. Hierdoor kan uw bestelling een langere levertijd hebben dan dat u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Olie- & Acrylverfpenselen

Olie- & Acrylverfpenselen

Penselen die geschikt zijn voor olie- en acrylverf hebben van oudsher een lange steel. Zo kan je makkelijk afstand nemen als je aan het schilderen bent. 

De keuze van haar en vorm is essentieel om tot het gewenste eindresultaat te kunnen komen. 

Producten 1-24 van 329

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 329

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Penselen van echt haar, zijn penselen van varkenshaar, runderoorhaar en marterhaar. Varkenshaar is de hardere haarsoort waardoor u meer de penseelstreek in het schilderwerk zit. Het is een robuste manier van schilderen. Marterharen penselen zijn superzacht, ideaal bij het schilderen met olieverf, maar eigenlijk gewoon te mooi voor het schilderen met acrylverf. 

Synthetische penselen zijn ook te verkrijgen in diverse "hardheden". Hoe harder, des te groter de weerstand tijdens het schilderen. Voor de fijnschilder is een synthetisch penseel met veel weerstand dan ook veel minder prettig schilderen.

Penselen zijn in diverse vormen te krijgen. Naast platte en punt/ronde penselen, heeft u ook de keuze uit kattentong penselen, waaier penselen en penselen met een schuine haarsnede.